Onze andere sites
Spinoza.tv

Colofon

SpinozaTV is een uitgave van Screamingmedia.nl, in samenwerking met NWO.

Spinoza te Paard.
Onder het motto ‘Ongehoorde Kennis’ verkennen winnaars van de NWO-Spinozapremie in poppodium Paard van Troje te Den Haag de grenzen van de wetenschap. Tijdens de avonden laten wetenschappelijke toppers de fascinerende kanten van hun vakgebied zien. Het publiek speelt hierbij een belangrijke rol, want voor discussie en prangende vragen is alle ruimte. Samen met Paard van Troje en het Rathenau Instituut organiseert de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) Spinoza te Paard.
Zie: www.nwo.nl/spinozatepaard
Spinoza te Paard wordt gepresenteerd door Christian van ’t Hof.
Ook in samenwerking met Teleac en NRCNext
 
NWO-Spinozapremie
De NWO-Spinozapremie is de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. NWO kent de prijs toe aan onderzoekers in Nederland die zowel nationaal als internationaal tot de absolute top van de wetenschap behoren. De wetenschappers ontvangen de prestigieuze premie voor hun voortreffelijk, baanbrekend en inspirerend onderzoek. Zij krijgen elk 2,5 miljoen euro te besteden aan onderzoek naar keuze.
Zie: www.nwo.nl/spinozalaureaten
 
Over NWO
NWO is de onafhankelijke nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak het wetenschappelijke onderzoek in Nederland te laten excelleren via nationale competitie. Jaarlijks investeert NWO ruim 700 miljoen euro in toponderzoek en toponderzoekers, vernieuwende instrumenten en apparatuur en instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert het onderzoek van ruim 5300 getalenteerde wetenschappers aan universiteiten en instellingen. Selectie door middel van peer review is in handen van onafhankelijke deskundigen. NWO bevordert de overdracht van kennis naar de maatschappij.
Zie: www.nwo.nl